Projeler

9 Nisan 2018

SEAFOODTOMORROW PROJESİ

SEAFOODTOMORROW Projesi Nutritious, safe and sustainable seafood for consumers of tomorrow (Yarının tüketicileri için besleyici, güvenli ve sürdürülebilir deniz ürünleri) SEAFOODTOMORROW projesinin amacı, gıda güvenliği ve […]
20 Aralık 2016

Terifiq Projesi

TERiFiQ PROJESİNİN AMAÇLARI: TeRiFiQ projesinin genel amacı, Avrupa ölçeğinde proje teknolojisinin adaptasyonunu sağlamak amacıyla hem endüstri hem de tüketiciler için ürünlerin besinsel ve duyusal kaliteleri, güvenliği […]
20 Aralık 2016

Orion Projesi

Anaerobik sindirim aracı ile organik atıkların yönetimi Her yıl milyonlarca ton organik atık tarım-gıda sanayileri tarafından üretilmektedir. Şu anda yılda 5.000-50,000 ton organik atık üreten büyük […]
20 Aralık 2016

Basefood Projesi

http://www.basefood-fp7.eu/ (Sustainable exploitation of bioactive components from the Black Sea Area traditional foods) AB 7. çerçeve programları kapsamında SPES Konsorsiyum aracılığı ile yürütme görevi aldığımız BaSeFood […]
20 Aralık 2016

TrueFood Eğitim Seminerleri

TRUEFOOD Projesi Kapsamında SETBİR Tarafından Gerçekleştirilen KOBİ’lere Yönelik Eğitim Seminerleri 13 Nisan 2008 1. SETBİR TRUEFOOD Projesi Eğitim Semineri Uluslar arası Veteriner Halk Sağlığı ve Gıda […]
20 Aralık 2016

Mılddry Projesi

Isıya duyarlı gıdalar için vakum kurutma ile desteklenmiş ekonomik, değişken frekanslı mikrodalga kurutma geliştirilmesi MildDry projesinin amacı, iki etkin kurutma yöntemi olan mikrodalga kurutma ve vakum […]
20 Aralık 2016

CheeseCoat Projesi

Ultra düşük yağlı (%3) mozarella peyniri üretmek için üretim teknolojisi oluşturulması Pizzalar, hazır yemekler, sandviçler ve salatalarda kullanıma uygun ultra düşük yağlı (%3) mozarella peyniri üretimi […]
20 Aralık 2016

FoodManufuture Projesi

(Gıda Endüstrisinde yenilikleri artırmak için bir gıda üretim araştırma altyapısı konsept tasarımı) www.foodmanufuture.eu 24 ay sürecek olan proje en ileri teknoloji, bilgi transferi ve motive edici eğitim içerikleri aracılığıyla gıda üretim […]
20 Aralık 2016

Bioboard Projesi

Sürdürülebilir protein bazlı kâğıt ve karton kaplama sistemlerinin geliştirilmesi gıda ve içecek ambalaj materyallerinin geri dönüşümünün artırılması Bioboard projesinin amacı yeni organik bir ambalaj malzemesi üretmektir. […]
20 Aralık 2016

Safebag Projesi

36 ay süreli projenin amacı yeşil yapraklı sebze ve meyvelerin taşınması sırasındaki kontaminasyonu engellemek ve mikrobiyolojik güvenlik sağlamak için ürünün besleyici değerini etkilemeden raf ömrünü uzatan […]
20 Aralık 2016

Frisbee Projesi

(Food Refrigeration Innovations for Safety, Consumers’ Benefit, Environmental impact and Energy optimisation along the cold chain in Europe) Proje tarafından geliştirilecek olan geleceğin yeni teknolojileri hava […]
20 Aralık 2016

Gegüp Projesi

www.gegup.org (Geleneksel Gıda Ürünlerinde Gıda Güvenliği Açısından Tüketici Algısının Belirlenmesi ve Geleneksel Gıda Ürünü Üreten KOBİ’lere Pazar Payı Artırım Yollarının Belirlenmesi) TAGEM Ar-Ge desteklemeleri kapsamında yürütülen […]
20 Aralık 2016

Babysafe Projesi

Toz bebek mamalarının dekontaminasyonu için ışık bazlı teknolojilerin kullanımı Toz bebek maması steril bir ürün değildir ve üretim prosesi esnasında, pazara ulaştığında bebeklerin ve yeni doğanların […]
20 Aralık 2016

Mycospec Projesi

Gıdalardaki ve sıvı gıda maddelerindeki mikotoksinleri belirlemek için parmak izi teknolojisi 19 Kasım tarihinde AB-Araştırma projesi olan MYCOSPEC, KOBİ ve araştırma merkezlerinin katılımıyla başlatıldı. MYCOSPEC projesi, […]
20 Aralık 2016

Open New Food Projesi

OPEN NEW FOOD PROJESİ, GIDA DEĞER ZİNCİRİNDEKİ YENİLİK GELİŞTİRİLMEKTEDİR OPEN NEW FOOD inovasyon aktarımını sağlayan bir Leonardo Projesi’dir. Open New Food Projesinin temel amacı; İşbirlikçi Gıda […]
20 Aralık 2016

Nu-Age Projesi

NU-AGE PROJESİ Avrupa’da Nüfusun Sağlıklı Yaşlanma Süreci Geçirmesi için Yaşlı İnsanların Özel Gereksinimlerine Uygun Beslenme Stratejileri Geliştirmek 60 ay süreli projenin amacı beslenmenin yaşlanma ve buna […]
20 Aralık 2016

EU-MERCI PROJESİ

EU-MERCI projesinin çok önemli hedefi, koordineli bir şekilde, endüstri süreçlerindeki enerji verimliliğinin büyümesini desteklemektedir. Proje, 2012/27/EU Direktifi’nin uygulamasında, enerji tasarrufunun izlenmesi ve enerji verimliliği gelişimlerinin etkili […]
20 Aralık 2016

SETBİR -AB SİVİL TOPLUM DİYALOĞU – GIDA GÜVENLİĞİ PROJESİ

SETBİR, TÜKETİCİYE VE KOBİ’LERE “GIDA GÜVENLİĞİ”Nİ ANLATTI SETBİR’in AB Sivil Toplum Diyaloğu Programı kapsamında İspanyol sivil toplum kuruluşu FEDACOVA ile birlikte yürüttüğü gıda güvenliği projesi ile […]
20 Aralık 2016

Pureformula Projesi

PUREFORMULA PROJESİ Yüksek kalitede toz bebek maması sağlamak için yeni kontrol teknolojisinin geliştirilmesi   Toz bebek maması, bebeğin annesinin sütünün yerine konması ya da tamamlayıcı olması […]