CHR. HANSEN dünyanın en sürdürülebilir şirketi oldu

Chr. Hansen, İsviçre’nin Davos kentinde düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’nda (World Economic Forum) açıklanan "100 en sürdürülebilir şirket"i içeren 2019 küresel endeksinde ilk sırayı aldı.

BASIN DUYURUSU

Chr. Hansen dünyanın en sürdürülebilir şirketi oldu

Şirket, İsviçre’nin Davos kentinde düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’nda (World Economic Forum) açıklanan 100 en sürdürülebilir şirketi içeren 2019 küresel endeksinde ilk sırayı aldı

Küresel biyobilim şirketi Chr. Hansen, 145. resmi kuruluş yıldönümüne bir ay kala Toronto merkezli bir medya ve yatırım araştırma şirketi olan Corporate Knights tarafından dünyadaki en sürdürülebilir şirket olarak gösterildi.

Bu, İsviçre’nin Davos kentinde Dünya Ekonomik Forumu devam ederken 22 Ocak 2019 tarihinde yapılan Corporate Knights’ın 15. Yıllık Küresel 100 En Sürdürülebilir Şirket sıralamasına ait duyuru ile ilan edildi. 7.500’den fazla şirket çok sayıda nitel anahtar performans göstergesi temel alınarak küresel sektör emsallerine karşı analiz edildi. Chr. Hansen ‘temiz gelir’ göstergesinde %100 skor kaydetti. Bu skor, Corporate Knights’ın tanımında belirtildiği gibi şirketin ürünlerinin net çevresel ve belli toplumsal yararlarının olduğunu gösteriyordu.

İyi bakterilerin gücü

İcra Kurulu Başkanı (CEO) Mauricio Graber bu konuda şunları belirtiyor: “Bu muhteşem onuru son derece gurur ve alçakgönüllülükle kabul ediyoruz. Chr. Hansen’in 1. sırada gösterilmesinin nedenlerinden birinin de dünyanın iyi bakterilerin gücünü ve gıda israfı, aşırı antibiyotik kullanımı ve gezegenimizi gelecek nesiller için korurken artan dünya nüfusunu beslemek için daha sürdürülebilir bir tarım sektörüne duyulan ihtiyaç gibi dünyanın karşı karşıya olduğu başlıca zorluklar üzerinde sahip olabileceği etkiyi anlamaya başlaması olduğu kanısındayım.

Sözlerine “Chr. Hansen kendisini doğal çözümlerin daha geniş ölçekte benimsenmesini teşvik etmeye adamıştır ve her gün 1 milyardan fazla insanın tükettiği ürünlerimizle gerçekten gurur duyuyoruz. Bu tür bir küresel etki alanına sahip olmak gerçekten de büyük bir sorumluluk olmasının yanı sıra insanlar, hayvanlar ve bitkiler için olumlu bir fark yaratmak için de bir fırsat oluşturuyor. Dünyanın dört bir yanında bu yolculukta bizimle olan müşterilere sahip olduğumuz için şanslıyız – son kullanıcıya sürdürülebilir ve doğal ürünleri tanıtmaya kararlıyız” şeklinde devam ediyor.

“Diğer konuların yanı sıra BM Küresel Hedefleri üzerindeki etkimizi ölçme çabalarımız da takdir edilmektedir. Gelirimizin %82’si bu hedefleri doğrudan desteklemektedir ve PWC bunu belgelemeye yönelik metodolojimizi incelemiştir.”

Sürdürülebilirlik, işin ayrılmaz bir parçası

Chr. Hansen 1874 yılından beri gıda sektörüne doğal malzemeler tedarik etmektedir. Doğanın kıt kaynaklarını anlamak ve saygı duymak her zaman için şirketin DNA’sının ayrılmaz bir parçasını oluşturmuştur..

Bugün sürdürülebilirlik Chr. Hansen’in merkezinde yer almaktadır ve 2022 kurumsal stratejisinde de yansımasını bulmuştur: ‘Doğa’nın 1 Numarası – Sürdürülebilirlik’.  Strateji küresel gıda, sağlık ve tarım sektörleri için sürdürülebilir bir biçimde doğal çözümler geliştirmeye odaklanmaktadır. BM Küresel Hedefleri kurumsal stratejinin etkisini sürdürülebilir gelişmeye bağlamak için bir çerçeve olarak kullanılmaktadır ve performans yıllık olarak ölçülmekte ve raporlanmaktadır.

Mauricio Graber “Daha iyi bir dünya için çalışmak, ürün portföyümüz ve kurumsal kültürümüzde köklü bir yere sahiptir. Bu, şirket olarak bize sürdürülebilirlik ile yakından bağlantılı olan ve çalışanlarımızın tam olarak özdeşleştiği çok güçlü bir amaç vermektedir. Onlar anlamlı bir amaç uğruna çalıştıkları için gururlular ve her gün yüksek bir amaca katkıda bulunuyorlar” diye vurguluyor.

Sözlerini, “Bununla birlikte, daha yapacak çok işimiz var. Sürdürülebilirlik yolculuğumuzda hala kat edecek çok yolumuz var ama bu ödülü gezegenimizin karşı karşıya olduğu çok sayıda zorluğa getirilecek sürdürülebilir bir çözümün bir parçası olarak iyi bakterilerin gücü ve potansiyeli konusunda daha fazla farkındalık yaratmak için kullanabiliriz,” şeklinde noktalıyor.

 Biliyor muydunuz?

  • Hansen ilk sürdürülebilirlik taahhüdünü 1949 yılında yayınlamıştır.
  • İyi bakteriler taze ürünlerin daha uzun süre dayanmasını doğal yoldan sağlayarak gıda israfını azaltabilir.
  • İş onları korumaya geldiğinde iyi bakteriler çok sayıda ürün için tarım ilaçları kadar etkilidir.
  • Yeme eklenen iyi bakteriler hayvan refahını sağlar ve gıda zincirinde antibiyotik kullanımını azaltabilir.
  • Probiyotik ‘yaşam için’ anlamına gelir. Araştırmalar probiyotiklerin insanlarda gastrointestinal ve immün fonksiyonlar üzerinde yararlı etkileri olabileceğini göstermektedir.
  • Bu sabah muhtemelen bir lokma Chr. Hansen tatmışsınızdır. Dünyadaki peynir ve yoğurt ürünlerinin yarısında varız.

Corporate Knights hakkında

Corporate Knights Inc., sürdürülebilir iş dünyası dergisi Corporate Knights ve kurumsal sürdürülebilirlik performansına dayalı olarak sıralamalar ve finansal ürün puanlamaları oluşturan bir araştırma bölümünden oluşmaktadır.

Dünyanın Küresel 100 En Sürdürülebilir Şirketi hakkında: Küresel 100, temiz kapitalizmi destekleyen Corporate Knights şirketi tarafından başlatılan bir yıllık projedir. 2005 yılında lansmanı yapılan Küresel 100, her yıl Davos’ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu yan etkinliklerinde açıklanmaktadır.