SETBİR'in, peynir tebliği ve gıda sektöründe ar-ge destekleri eğitim semineri Ankara'da yapıldı

SETBİR'in, peynir tebliği ve gıda sektöründe ar-ge destekleri konulu eğitim semineri Ankara'da gerçekleştirildi.

SETBİR'in düzenlediği eğitim seminerlerinin bir yenisi 24 Aralık 2015'te Ankara’da gerçekleştirildi. “Süt ve Süt Ürünleri Mevzuatı ve Peynir Tebliği Bilgilendirme” ve “Gıda Sektöründe Ar-Ge Desteklemeleri” konularının işlendiği iki bölümlü seminere SETBİR üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve süt ve süt ürünleri sektörü  temsilcileri katıldı.

Seminerinin açılış konuşmasını  yapan SETBİR Başkanı Zeki Ilgaz, 2015 yılı içerisinde ülkemizde ilk defa peynir ile ilgili bir tebliğ yayınlandığını ve bu tebliğle peynir sektörüne düzenleme getirildiğini, beyaz peynir, kaşar peyniri, tulum peyniri gibi belli başlı peynir çeşitlerinin tanımlandığını ifade etti. Ayrıca bu tebliğin yürürlüğe girmesinin, ülkemizde peynir üretiminin düzenlenmesi, merdivenaltının önüne geçilmesi ve üretime satandizasyon getirmesi yanında tüketicinin korunması gibi olumlu sonuçlar doğuracağını umut ettiklerini ifade etti.

Eğitim seminerinin ilk bölümünde, 8 Şubat 2015 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan TGK Peynir Tebliği’nin getirdikleri, sektörümüzün uyması gereken kurallar konusunda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı temsilcisi Cengiz Alpsoy ve Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Celalettin Koçak tarafından bilgi verildi, ardından sektör temsilcilerinin soruları cevaplandırıldı.

Seminerin öğleden sonraki bölümünde ise firma düzeyinde katma değer yaratan kuruluşların araştırma-geliştirme  çalışmalarını teşvik etmek ve bu yolla Türk sanayiinin ar-ge yeteneğinin yükseltilmesine katkıda bulunmak ve ülkemizin rekabet gücünün artırılmasına dönük oluşturulan TÜBİTAK ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge Proje Destekleri konusunda Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Barbaros Özer tarafından bilgi verildi.

Dökümanlar: Peynir Tebliği Sunum - Cengiz Alpsoy / Proje Fırsatları Sunum- Prof.Dr.Barbaros Özer NU-AGE Sunum 

Fotoğraflar