SETBİR Yönetim Kurulu Başkanımız Dr. İsa Coşkun, Ege Üniversitesi’nde düzenlenen 13. Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi’ne katıldı

“Son birkaç yılda, tüm dünyanın geçirdiği zorlu dönemde tarım ve gıdanın önemi daha da iyi anlaşılmış, küresel gıda sistemlerinin üretkenliğinin, dayanıklılığının ve sürdürülebilirliğinin önemi daha net ortaya çıkmıştır” dedi.

Coşkun, gıda sektörünün hem insanların en temel ihtiyacını karşılamada hem de ekonomik büyüme ve istihdam sağlamada önemli rol oynadığını söyledi. Coşkun, “Son birkaç yılda, tüm dünyanın geçirdiği zorlu dönemde tarım ve gıdanın önemi daha da iyi anlaşılmış, küresel gıda sistemlerinin üretkenliğinin, dayanıklılığının ve sürdürülebilirliğinin önemi daha net ortaya çıkmıştır” dedi.
Covid-19 salgınıyla birlikte tedarik zincirinin öneminin daha da belirginleştiğini vurgulayan Coşkun, yapay zekâ, otomasyon, Nesnelerin İnterneti ve blok zinciri gibi teknolojilerin iş verimliliğini artırdığını, gıda şirketlerinin çevrim içi satış kanallarını güçlendirdiğini ve dijital pazarlama stratejilerini geliştirdiklerini kaydetti.
Yeni teknolojilerle gıda izlenebilirliğinin ve güvenilirliğinin artacağına dikkati çeken Coşkun, “Sürdürülebilir tarım yöntemleri, ambalajlama malzemelerinde geri dönüşümlü ve yenilenebilir kaynakların kullanımı, atık yönetimi ve karbon ayak izinin azaltılması gibi çevre dostu uygulamalar daha da artacak” ifadelerini kullandı.

Fotoğraflar