“Geleceğimizin Gözüyle Güvenilir Gıda Ulusal Resim Yarışması”nın ikincisinde ödüller sahibini buldu

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın SETBİR'in ödül sponsorluğunda ilkokul öğrencileri arasında düzenlediği “Geleceğimizin Gözüyle Güvenilir Gıda 2. Ulusal Resim Yarışması”nda kazananların ödülleri dağıtıldı.

SETBİR'in ödül sponsorluğunda, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından düzenlenen “Geleceğimizin Gözüyle Güvenilir Gıda 2. Ulusal Resim Yarışması” 81 ilde sonuçlanarak illerde ayrı ayrı düzenlenen törenlerle dereceye giren öğrencilere ödülleri dağıtıldı. Güvenilir gıda konusunda bilinç ve farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen yarışmada çocuklar, düşsel güçleriyle güvenilir gıdayı resmeden eserler ile yarışmaya katıldı. Türkiye genelindeki özel ve resmi toplam 27 bin 200 ilkokulun ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencilerinin katıldığı yarışma büyük bir ilgi ile karşılandı.

81 ilin birinci, ikinci ve üçüncülerinin ödülleri her ilde ayrı ayrı düzenlenen törenlerle sahiplerine ulaştı. Türkiye birincisi, ikincisi ve üçüncüsü ile mansiyon ödülü alan öğrencilerin ödülü olan bisikletler de Kocaeli, Muş, Mersin ve Sakarya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri'nce Milli Eğitim Müdürlükleri ile koordineli düzenlenen törenlerle öğrencilere teslim edildi. Ödül törenlerine başta öğrenciler, aileleri ve ilgili okul müdürleri olmak üzere, mülki erkan, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürleri, İl Milli Eğitim Müdürleri, mahalli yönetici ve kamu personeli ile basın yayın kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Yarışmada ödül alan eserlerden oluşan gezici sergi, daha sonra tüm Türkiye’yi dolaşacak.

Fotoğraflar