PUREFORMULA

Projenin amacı, yüksek kalitede toz bebek maması sağlamak için yeni bir kontrol teknolojisi geliştirmek.

 

PUREFORMULA PROJESİ

Yüksek kalitede toz bebek maması sağlamak için yeni kontrol teknolojisinin geliştirilmesi

Toz bebek maması, bebeğin annesinin sütünün yerine konması ya da tamamlayıcı olması amaçlanan süt benzeri gıdadır. Toz bebek mamasının kalitesi, beslenme profili ve güvenliği, sağlık için ve bebeklerin refahı, bebeklerin hayatta kalmaları ve büyümelerinin ona bağımlı olması nedeniyle çok önemlidir. Çoğu bebek mamasının suyla hazırlanan toz şeklinde olması gerektiğinden, tercih edilen kurutma yaklaşımı, genellikle kurutma sırasında ürünlerin topaklanmasını sağlayacak şekilde tasarlanmıştır.

Kurutma, yeniden oluşturma özelliğini geliştirir. Topaklanmanın derecesi ve yoğunluğunun kontrolü önemlidir. Kuru karıştırma için, granüllerin içindeki ve granüllerin arasındaki içerik dağılımı, içerik homojenliği, besin emilim oranları ve sonunda da bebek güvenliği üzerinde kritik bir etkiye sahiptir.

PUREFORMULA projesi ile toz bebek maması topaklanmalarından tanımlanan içerik ve nem ölçümlerini boyutsal olarak sağlayabilen bir Analitik Teknoloji Prosesi geliştirmiştir. AR-GE performansı prototip mühendislik tasarımı, yazılım/ algoritma tasarımı, kullanıcı ara yüz tasarımı, toz bebek maması üretim ekipmanları içinde entegrasyon ve doğrulamanın temelini oluşturmuştur.

http://pureformula.eu/