FRISBEE

Projenin amacı, yeni ambalajlama teknolojileri geliştirmek.

(Food Refrigeration Innovations for Safety, Consumers’ Benefit, Environmental impact and Energy optimisation along the cold chain in Europe)

Proje tarafından geliştirilecek olan geleceğin yeni teknolojileri hava silindiri, magnetokalorik soğutma, nano partiküller, aşırı dondurma/aşırı soğutma ile yeni ambalajlamaya yöneliktir. Buradaki teknolojiler gıda kalitesinin geliştirilmesi, tüketici onayının sağlanması, etkili enerji kullanımı ile çevresel etkinin azaltılmasını amaçlamaktadır. FRISBEE projesi Avrupa’daki soğuk gıda zincirinin tanıtımı için buradaki teknolojilerin geliştirilmesi, değerlendirilmesi ve karşılaştırılmasına yönelik kapsamlı bir yaklaşım sağlayacaktır. Gelişmeler Avrupa’da tüketici beklentisi ile soğuk zincir performansının ölçülebilir göstergelerini geliştirmek için yapılacaktır.

SETBİR projenin tanıtımından sorumludur.

http://www.frisbee-project.eu 

31 Ağustos 2014 tarihi itibari ile proje tamamlanmıştır.

Dökümanlar: FRIBEE PROJESİ HABER BÜLTENİ 1 / FRIBEE PROJESİ HABER BÜLTENİ 2 / FRIBEE PROJESİ HABER BÜLTENİ 3 / FRIBEE PROJESİ HABER BÜLTENİ 4 / FRIBEE PROJESİ HABER BÜLTENİ 5 / FRIBEE PROJESİ HABER BÜLTENİ 6 / FRIBEE PROJESİ HABER BÜLTENİ 7