OPEN NEW FOOD

Projenin amacı, işbirlikçi gıda ürünü geliştirme hakkında farkındalığı ve geleneksel gıda endüstrisini oluşturan KOBİ'lerin yöneticilerinin yeterliliklerini artırmak.

 

OPEN NEW FOOD PROJESİ, GIDA DEĞER ZİNCİRİNDEKİ YENİLİK GELİŞTİRİLMEKTEDİR

OPEN NEW FOOD inovasyon aktarımını sağlayan bir Leonardo Projesi’dir. Open New Food Projesinin temel amacı; İşbirlikçi Gıda Ürün Geliştirme hakkında farkındalığı ve Geleneksel Gıda Endüstrisini oluşturan Kobilerin yöneticilerinin yeterliliklerini arttırmaktır.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler (KOBİ’ler), rekabetçi olmak için inovasyon geliştirmek zorundadırlar. Tarımsal Gıda endüstrisinde yenilikçi Kobi olmanın bazı avantajları;

•          KOBİ’ler pazara büyük şirketlerden daha hızlı girerler;

•          Küçük şirketler niş pazarını daha kolay keşfedebilirler;

•          KOBİ’ler uzmanlaşmada ve müşterilerine özel hizmetler sunmada daha iyi olabilirler;

•          KOBİ’ler müşterilerine, geliştirmek için zaman ve çaba gerektiren ve büyük şirketlerin sunmasının zor olduğu değer katan yeni deneyimler sunabilirler.

Açık inovasyon, kaynaklar ve yeteneklerin paylaşıldığı bir inovasyon ağı oluşturmak, KOBİ’ler için araştırma yapmak ve yeni ürün ve hizmetler geliştirmeyi daha kolay hale getirmek için şirketlerin Entegre Değer Zinciri içerisinde dış ortakları veya paydaşları belirlemesidir.

Açık inovasyonun faydaları, zaman ve maliyeti azaltmasıdır. Ayrıca, daha fazla ve daha yenilikçi çözümler şirket içerisinde mevcut değildir. Bu nedenle açık inovasyon bu yönden daha avantajlıdır.

Avrupa üniversiteleri, araştırma merkezleri ve Tarıma Dayalı Gıda Birliklerini kapsayan Open New Food Konsorsiyumu, Geleneksel Gıda Sanayi KOBİ’lerinin yönetici ve teknisyenlerinin kabiliyetlerini arttırma amacı ile birlikte Tarıma Dayalı Gıda Sektörü için ayrıntılı bir Açık inovasyon kursu hazırlamaktadır ve Tarıma Dayalı KOBİ’lerde Açık inovasyon uygulamalarını geliştirmeyi teşvik etmektedir.

Bu proje, HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMI 2013 kapsamında Avrupa Komisyonu tarafından finanse edilmektedir.

Open New Food projesi hakkında daha fazla bilgi için , internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

www.opennewfood.eu

Dökümanlar: BASIN BİLDİRİSİ TÜRKÇE / BASIN BİLDİRİSİ İNGİLİZCE / OPEN NEW FOOD / ONF- FİNAL KONFERANS- BASIN BÜLTENİ / ONF_PRESS RELEASE_6_EN